Kirsikkapulla

Yksi ystävä kysäisi, että sujuuko minulta kirsikkapullan leipominen. Ymmärsin aika nopeasti, että ystävälläni on tavanomaista kiinteämpi suhde kirsikkapullaan. En ollut aivan varma, millainen pulla oli vienyt hänen sydämensä. No hän halusi varmistaa asian ja kävi hakemassa minulle kyseisen pullan paikallisesta konditoriasta.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=b28bb27adb&view=att&th=14166288cefe3040&attid=0.1&disp=inline&realattid=5c891e4ae2bab6cf_0.1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P9EyLagalfl8-tjKZpo6ktm&sadet=1380398520152&sads=Mc74BXQZcvscNdFM9IwMYZkoPBw&sadssc=1
Koska olen kuitenkin joskus ennenkin harjoitellut kaikenlaisia leipomuksia, päätin ottaa haasteen vastaan ja luoda ihan omannäköiseni kirsikkapullan. Toiseksi pidän kirsikoista todella paljon ja kunnollinen kirsikkahillo, jossa on ihan oikeita kirsikoita on herkullista. Lidlistä saa aika hyvää kirsikkahilloa, joten käytän tässä kokeilussani sitä.

Hmmm... tärkeintä tässä on nyt sitten saada oikea rakenne pullaan. Aivan perinteiseen vehnästaikinaan leivotusta herkusta ei siis ole kyse. Muistini kätköistä nousi mieleeni ns. Tuovin vehnästen taikina, jolla olen tehnyt aina perhejuhliin pullat. Perusohje löytyy esim. tuosta kotikokin linkistä. Taikina on vähän runsasrasvaisempi kuin tavanomainen pullataikina. Nyt sitten pitää löytää sopiva yhdistelmä kreemiä (?) ja kirsikkahilloa, joka tulee pullan sisuksiin.


Pullasta tulee ehdottomasti paperivuoassa paistettu herkku. Toimeen siis.

Täyte A
a) kirsikkahilloa
b) kreemiä
c) rommia
d) mantelimassaa
e) karvasmanteliöljyä
f) murotaikinaa



Täyte B
a) kirsikkahilloa
b) kreemiä
c) rommia
d) mantelimassaa
e) karvasmanteliöljyä
f) murotaikinaa
 suklaata


Täyte C
a) kirsikkahilloa
b) kreemiä
c) rommia
d) mantelimassaa
e) karvasmanteliöljyä
f) murotaikinaa
g) mantelirouhetta

Täyte A on se, jota lähden kehittelemään edelleen. Mantelimassaa täytyy saada enemmän...

Tämä ei tosiaankaan ole mikään dieettileivonnainen.


Ostoskorissa


Kuva lisätty 7.10.2013

Comments