Onko painoväri syömäkelpoista?

Leivoin lauantaina kirsikkapullaa ja pakastin osan tuotoksistani odottamaan myöhempää käyttöä. Tänään, kun vietän kotona vapaapäivää ja olen juossut heti aamusta asioilla, ajattelin, että nyt olisi ehkä sopiva hetki kaivaa pari pullaa pakkasesta ja istahtaa nauttimaan kupillinen höyryävää expressoa. 

Katsoin pulliani ihmeissäni. Mitä sinistä joidenkin päällä on? Loogisesti päätelleen niissä ei voi olla hometta, sillä ne on paistettu lauantaina 28.9.2013 ja pakastettu jäähtyneinä samana iltana. Siispä ainoaksi vaihtoehdoksi jää, että niissä on muffinivuoista irronnutta painoväriä.


Kysymys kuuluu: Onko painoväri syömäkelpoista? Tarkistetaanko näitä tuotteita, että ne ylipäätään ovat turvallisia ihmisravinnon valmistamiseen?

Irtoaako painoväriä ruokaan paistettaessa? Rasvahan tunnetusti imee itseensä kaikkea ja kun ajattelee, että pullia paistetaan 225 C, niin luultavasti pullissa on jotakin muutakin, kuin mitä leipoja on sinne laittanut.


Nämä muffinivuoat on ostettu suuresta kansainvälisestä kauppaketjusta. Siirryn käyttämään yksivärisiä paperivuokia.


Ruoan turvallisuutta ja ruoanvalmistukseen käytettävien tuotteiden turvallisuutta täytyisi miettiä hieman tarkemmin omassa arjessaankin.


Ostoskorissa

Comments