Vihreä keitto

Vihreä keitto lienee saanut nimensä siitä, että lihapullataikinaan laitetaan tilliä, persiljaa ja ruohosipulia. Ja paprikakin väri on, mahdollisuuksien mukaan, viherä. Totuudenmukaisempi nimi tälle keitolle olisi mielestäni kuitenkin lihapullakeitto. Tässä pari kuvaa keiton valmisteluvaiheesta ja valmiista keitosta. Kaapissa oli tällä kertaa vain punaista paprikaa.





Olen saanut tämän ohjeen talouskoulusta, jonka kävin kauan, kauan sitten. Olen varsin tyytyväinen, että talouskoulu tuli aikoinaan käytyä. En nimittäin ollut ollenkaan kiinnostunut ennen sitä mistään, mikä liittyi ruoanlaittoon. Käytännön ruoanlaittotaidosta ja muista talouskoulussa saaduista opeista on ollut elävässä elämässä enemmän hyötyä kuin haittaa.

300 g jauhelihaa
1 muna
½ del korrpujauhoja
1 rkl kermaa
persiljaa
tilliä
persiljaa
ruohosipulia
1 pieni sipuli
pala paprikaa, joka pilkotaan todella pieniksi kuutioiksi
suolaa
1 tl raastettua muskottia

1. Ainekset sekoitetaan mureketaikinaksi.
2. leivotaan pieniksi lihapulliksi
3. keitetään pienissä erissä kypsiksi litrassa lihalientä

Kun lihapullat ovat keitetty, keitinliemi siivilöidään, jos tarpeen

Liemeen lisätään
pala purjoa ohuina renkaina
2 porkkanaa raasteena
2 kkp keitettyä riisiä
persiljaa

Liemeen lisätään raastetut porkkanat, purjo, riisi ja lihapyörykät. Keittoa haudutetaan, kunnes raasteet ovat kypsiä.

Keitto tarjotaan lämpiminen juustoleipien kanssa.

Aasialainen lihapullakeitto (Ruokala)

Hollantilainen lihapullakeitto (Kotikokki.net)

Lihapullakeitto (Atria)

Lihapullakeitto (Kotikokki.net)

Meksikolainen lihapullakeitto (Valio)

Edit: 31.12.2013,   kuvat lisätty

Comments