Pekoni-tomaattikeitto

Kokeilin tehdä penkoni-tomaattikeittoa Hellapoliisin ohjeen mukaan. Muuntelin ohjetta hieman. Kolmen juuston kerman sijaan laitoin 100 g sulatejuustoa ja 2 dl kermaa. Kasvisliemikuutioita ei löytynyt kaapista, joten lihaliemikuutio korvasi sen. Pekonia käytin pari pakettia á 140 g. Ruokailija lisäsivät itse basilika-tahnaa halutessaan lautaselle. En pidä nimittäin siitä, että basilikaa kiehutetaan pitkään.



Erinomaista. Kelpasi perheen nuorimmallekin.

Kurtonkeja tein paahtoleivästä.

Pekoni-tomaattikeitto
4-6 annosta

170 g Amerikan pekonia silppuna
1 iso sipuli silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
100-200 g herkkusieniä
2 prk Mutti tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl kuivattua basilikaa
2 1/2 dl Kolmen juuston kermaa tai Kippari savujuusto kermaa

Lisäksi: krutonkeja tai pekoninmakuisia leipätikkuja


Paista pekoni-, ja sipulisilppu kuumassa kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja herkkusienet, kääntele hetki.
Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja basilika. Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia välillä sekoitellen.
Lisää loppuvaiheessa kerma ja keitä vielä hetki.

Tarjoa täyteläisen keiton seurana krutonkeja tai pekonin makuisia leipätikkuja.



Oheita muualla

Tomaatti-pekonikeitto (Maku, useita ohejeita. Erityisesti kookos-tomaattikeitto kuulostaa mielenkiintoiselta.)

Tomaatti-pekonikeitto (Pastanjauhantaa)

Tomaatti-pekonikeitto (Valio)






Roasted Tomato Bacon Soup (Givme some oven)

Comments