Juustopasta



 Olen jatkanut kokeiluja teoksen Pasta ohjeilla. Pasta on siis keittokirja, jonka ostin syksyllä Lidlistä. Kirjassa on 253 sivua 135 ohjetta, joten näillä pääsee aika hyvin alkuun pastaruokien valmistuksessa. Kirja maksoi ainoastaan 3,95 €. Harvoin neljälle eurolle saa yhtä hyvin vastiketta.

Nyt oli vuorossa kolmen juuston pastakastike ja spaghetti. Helppoa ja erinomaisen hyvää! Tähän voit käyttää muitakin juustolaatuja kuin ohjeissa mainittuja. Esim. kaikki juustonloput sopivat mainiosti kastikkeeseen. Pinjansiemenet voit korvata esim. suolapähkinöillä.

400 g spagettia
suolaa
1 sipuli
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl jauhoja
3 ½ dl maitoa
50 g gruyèrejuustoa
50 g goudaa
50 g parmesaania
vastajauhettua pippuria
vastajauhettua muskottipähkinää
50 g pinjansieminiä
1 rkl timjaminlehtiä

valmistusaika n. 30 min. Annoksessa n. 695 kcal

1. Keitä spaghetti runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan, kaada siivilään ja valuta hyvin.

2. Kuori sipuli ja leikkaa hyvin hienoksi kuutioksi. Kuumenna voi tai margariini kattilassa ja kuullota sipulikuutiot: Ripottele jauhot sipulikuutioiden päälle ja paista hetki. Lisää maito ja sekoita hyvin. Anna kiehua 5 minuuttia hiljalleen matalalla lämmöllä, sekoita huolellisesti ettei kastike pala pohjaan.

3. Raasta juustot hienoksi raasteeksi ja lisää raaste kastikkeeseen ja sekoita koko ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Varo suolaa, sillä juustoissa on sitä jo valmiiksi aika paljon.

4. Paahda pinjansieminiä pannulla ilman rasvaa. Sekoita juustokastike spagettiin ja jaa lautasille. Ripottele päälle pinjansiemenet, hieman parmesaaniraastetta ja koristele annos timjaminlehdillä.




Juustopastaa muualla

Chilinen juustopasta (Kotikokki)

Jauheliha-juustopasta (Valio)

Juustopasta (Kodin Kuvalehti)

Kana-juustopasta (Kotikokki)

Välimerellinen juustopasta (Valio)



Lähetetty Windows Phonesta

Comments