Syystöissä sienitehtaalla

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOKvcWlfRZxklcjk7ZTUYU01iWnCuAo0U-eXbXkKBhJ-ACuw_dhF77p6J6WZfZumOqAVRcpNQTEPRU8Avnnem1ofx9wII0QScgij5KkflpHEHIbjgattyUKKl6CWrakO61A48rYY2cfyY/s1600/WP_000990-701865.jpg

Olen viihtynyt viimepäivien vapaa-ajan aika tiukasti sienitehtaassa. Sieniä alkaa olla vähän joka paikassa ja kausi on vasta aluillaan. En muista että olisin koskaan löytänyt niin paljon sieniä kuin kuluvana syksynä. Ja se laatu! Harkkutatit ovat todella hyviä! Lähes toukattomia. Suurikokoisetkin.

 Olen säilönyt tatteja kahdella tavalla. Parhaat yksilöt olen kuivannut ja muut olen paistanut pannulla ja pakannut annospusseihin pakkaseen.
 
 Tatit sopivat pihvien seuraksi kermassa haudutettuna (hyvää ilman kermaakin) ja tattikeittokaan ei ole hassumpaa. Kuivatuilla tateilla voit maustaa kastikkeet ja lihapullat saavat uutta sävyä, kun lisäät jauhelihaan sienisilppua tai halutessasi voit soseuttaa sienet sauvasekoittimella, etenkin jos perheessä on pieniä lapsia ja sienenpalaset tuntuvat vastenmielisiltä.
 
 
 Kantarellit ovat päätyneet kastikkeisiin, keittoihin ja piiraisiin. Juniorin suosikki on ehdottomasti kantarelli. Joka kerta kun tulen metsästä tulee tiukka kysymys: löytyikö kantarelleja?

 
 Metsään kannattaa mennä siis nyt. Edessä on vielä monta lajiketta. Orakkaat, lampaankääpä, rouskut ja suppilovahverot ovat tulossa.


Lähetetty Windows Phonesta

Comments