Kenkäkuukausi



Helmikuusta tuli yllättäen todellinen kenkäkuukausi. Juniorin talvikengät olivat kutistuneet (38) sen verran pahasti (uusi koko 40), että meidän piti heti loman alkajaisiksi lähteä kenkäostoksille. Sunnistimme perjantai-iltana Eccoon. Olin  järkyttynyt, kun kuulin, että kauppa lopettaa toimintansa Vaasassa. Mistäs nyt kengät? Netistä? Niin kuin moni muukin ja sitten jälleen kerran huomataan, että taas joku kivijalkakauppa sulkee ovensa.

Netistä tilaaminen on toki kuluttajalle kannattavaa monessa tapauksessa, mutta sitten tosiaan pitää varautua siihen, että lähipalvelut häviävät. On aika noloa, jos Vaasasta pitää lähteä kenkäostoksille isolle kirkolle.

Ostimme siis junnulle kengät - 60% alennuksella ja samalla sitten ostin itsellenikin tulevaa talvea varten talvikengät. Assari sanoi sunnuntai-iltana, että hänkin voisi katsella uusia kenkiä.  Maanantaina Ecco oli viimeistä päivää auki ja suunnistimme sitten uudelleen sinne. Alennukset olivat - 70 %. Sorruin pariin heräteostokseen. Ostin itselleni avokkaatt (39.95 €) ja toiset talvikengät (59,95 €) vähän edellistä reilummat. 

Assari löysi itselleen mieleiset kengät ja hyrisi tyytyväisyyttään. Saimme kolme paria avokkaiden hinnalla.  

Voi tietenkin miettiä, että kannattaako kengistä maksaa 200 € (Markka-aikana yli  1000,00 FIM:n laittaminen kenkiin ei olisi kyllä tullut mieleenkään! Nykyään näyttää siltä, että kengät kuin kengät maksavat 159 €. Se on kyllä oikeasti aivan järjetöntä.) Laatu kestää, ainakin niin minulle on kerrottu. Ja kyllä se on totta, ainakin joissakin tuotteissa. Hävitin lokakuussa yhdet, vuonna 2006, ostamani  Eccot. Niistä yksinkertaisesti putosi pohja pois. Säännöllisesti huoltamalla kengät pysyvät hyvinä pitkään.  

Laatukengistä on vielä pidettäväksi muillekin. Juniorin edelliset Eccot lähtivät hyväntekeväisyyteen.  Ja itse kävelin assarin vanhoilla Eccoilla koiran kanssa muutama tuhat kilometriä. Pohja alkoi jo kulua vähän puhki päkiän kohdalta.



Lähetetty Windows Phonesta

Comments