Ruokaostoksilla helmikuussa 2015

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuvIjiOY2U5F5MnWBOlxWlzGV9w8S9ttb93X6Yw8U9aNofbPuRyFX3mCGyhJLHjhd1AWXgKd5Avi8T4R2KPB7UPH8USftf4HaSOZLxhkH7LbBx-A-zRknVBXtdLOljblCPCkT5byPtkUIO/s1600/WP_001215-783646.jpg

Helmikuussa 2015 ruokaostoksiin kului 490,69 €. Toisin sanoen meidän mittapuulla aika reippaasti.
Päivän keskikulutus oli 17,52 €. Se on kuitenkin vielä maltillisissa rajoissa, kun katsoo tilastoja.


Helmikuussa tuhlailin mm. ystävänpäiväherkkuhin (Lidlin jäätelökonvehteihin ja sydämen malliseen pastaan yms. ihanaan turhuuteen) ja ostin lisäksi mm. yli 30 €:lla mausteita. Lisäksi varastoon tuli ostettua vähän juustoa, kun Oltermannia sai 3,99 €/kg. Viimeinen myyntipäivä näyttää olevan heinäkuussa, joten  ei hätää. Syötyä tulee. Tuli osteltua mm. vehnäjauhoja 0,30 €/kg, sokeria 0,69 €/kg, makarooneja 0,15 €/pussi. Hankin jälleen myös vähän ylimääräistä lihaa. Hmm...

Talviloma kului ruoanlaiton ja leipomisen merkeissä. Viikossa mm. 10 kg jauhoja koki muodonmuutoksen.

Mitä söimme


 Viikko5
Sunnuntai
Sunnuntaina jatkoimme lauantaina, tammikuun puolella tehdyn ja maksetun, karjalanpaistin syömistä. Perunasosettakin oli, joten pääsin varsin helpolla. Vähän vain lisää porkkanaraastetta ja punajuuria. Maanantain eväät irtosivat myös tästä.

Viikko 6

Maanantai
Karjalanpaistia jäi juuri sen verran vielä, että siitä saatiin kastike, joka kyllä sitten riittää vielä huomisellekin. Kastikkeen väänsi assari, sillä hän on nyt kiinnostunut yllättäen ruoanlaitosta. Lukion ekaluokkalainen alkaa ehkä jo vähän miettiä, että entä, jos ei voikaan syödä mamman keittiössä opiskeluaikana.
No eväät tietenkin tästä tiistaille.

Tiistai
Pitkän työpäivän jälkeen on ilo, että jotakin jo valmiina. Tällä kerralla oli onneksi valmis kastike. Lisukkeeksi vain uusi erä perunoita ja koska junnu kuori niitä lauantaina varsin reilusti, niin ei tarvitse vielä tänäänkään kuoria lisää. Eväitä ei enää riitä tästä erästä keskiviikolle, mutta mukavasti kuitenkin illan ruoka. Eväsretkelle siis pakkasen uumeniin. Valinta kohdistui täytettyihin lettuihin.

Keskiviikko
Jälleen "iltavuoro" eli kuuteen saakka kiinni opetuksessa. Opiskelijatkin ovat aika puhki tällaisena päivänä enkä ole ollenkaan varma, onko tällaiseen ajnkohtaan asetetuilla tunneilla sellaista opetuksellista pointtia, mitä niillä ehkä ajatellaan olevan.
Yleisön pyynnöstä päädyin keittämään porkkanakeittoa. Sitä toivottiin jo tiistaille, mutta lupasin tehdä sen tänään.
Perunoita oli vielä juuri sopivasti keittoon, joten niitäkään ei tarvinnut kuoria. lisukkeena pippurituorejuustoa (laitoin omalle lautaselleni) ja leipää. No keitosta tietenkin eväät torstaille.

Torstai
Töistä tultuani laitoin possunfileen, jossa oli kamaraa, uuniin. Kuorin perunat valmiiksi. Sitten olikin aika lähteä kuskaamaan neitejä harkkoihin. Kävin samalla reissulla sitten kaupassa. Tuli ostettua juustoa ja kalaa huomiselle.
Kun palasimme, ihana lihan tuoksu leijui vastaan. Perunat kiehumaan ja perunasose sitten ja aivan ihanaan pulled porkkia!

Perjantai
Junnu suuntasi lastenleirille ja jämme assarin kanssa kahden kotiin. Minua houkutteli sitten kamu kyläilemään ja päätin suostua. Vähän vaihtelua arkeen. Teimme ruokalistan ja suunnittelimme ostokset, kuka tuo mitäkin.
Ehdotin perjantaille savulohta, kermaviili-smetanakastiketta ja perunoita, kananmunia ja kreikkalaistyylistä salaattia (fetaa-olivia, sipulia yms.).

Lauantai
Ystävä lohti aterian ankasta. Lisukkeena oli sieniä.  Herkullista. Ja erityisen ihanaa päästä valmiiseen pöytään.

Sunnuntai
Toteutimme brunssin jämäruoasta. Salaatin teimme alusta pitäen. Ja leivoimme nopeasti pienen satsin minisäpylöitä. Maailma on taas niin parempi paikka ja siististi järjestyksessä. Tällaista lisää.
Junnu tuli sitten leiriltä nälkäisenä ja paistoin possunfileestä pihvit,perunasose ja klassinen kastike, salaatti ja paistettuja sieniä, jossa tomaatteja ja tilkka kermaa. Sieniä kyllä totta tosiaan on reilusti. Tulevana kesänä täytyisi muistaa vähän hillitä itseään, jos on hyvä sienivuosi.
Jälkiruokana helppoa hedelmäsalaattia. Sitä riittää vielä maanantaille.


Viikko 7

Maanantai
Sunnuntain ruoasta eväät. Paistelin pari ylimääräistä pihviä.Iltaruoaksi sitten lihakeitto. Käytin loput nöyhtäpossusta. Kuorin perunat ja porkkanat. Lisäsin kuivattuja kasviksia (keittoseos) ja nam. Ruoka on nopeasti valmis, kun pilkkoo perunat ja porkkanat tarpeeksi pieneksi.Jälkiruokana hedelmäsalaattia.


Tiistai
Otin evääksi perunakeittoa.
Ruoaksi broileria ja riisiä.

Keskiviikko
Riisiä ei saisi kuulemma lämmittää, jonkun lehtijutun mukaan. Outoa, kun monissa valmisruoissakin on riisiä.No lämmitettiin kuitenkin. Iltaruokana oli lohta. Siitä sitten eväät torstaille.

Torstai
Lohivoileivät eväänä.
Illalla perunaa ja loput eilisestä lohesta. Porkkanaraaste maistuu aina hyvältä.

Perjantai
Leivontailta, koska lauantaina on taas duunia.
Olen valmistellut koko viikon vaalealle leivälle juurta ja se on sitten tänään leivontakunnossa. Oli vain hienoinen ongelma pakastintilan kanssa. Naapuri lupasi, että jos saa syödä pari leipää, niin hänen pakkaseen mahtuu.
Eväät kaivoin pakkasesta.


Lauantai
Työpäivä. Junnu jäi kotiin ja saa syödä pienen välipalan. Eli leipää. Päivälliseksi keitän parsakaalikeittoa. Assari oli pelireissulla ja ruokaili siis siellä. Kuorin perunat valmiiksi suunnuntaille. Tavoitteena on tehdä iso annos valkosipuliperunoita siis. Riittää sunnuntain aterialle ja maanantaille ja luultavasti vielä tiistaillekin. Lupasin sunnuntaille naudan sisäfilepihvit.

Sunnuntai
Valkosipuliperunat ja sisäfilepihvit. Lisukkeena herkkutatteja ja paistettua tomaattia. Jälkiruokana jäätelökonvehteja.

Viikko 8

Maanantai
Valkosipuliperunoista riittää evästä ja vielä kotonakin syötäväksi.


Tiistai
Evääksi vielä valkosipuliperunoita.
Illalla mentiin parsakaalikeitolla.

Keskiviikko
Evääksi parsakaalikeittoa. Ja keskiviikkona myös iltaruoaksi.

Torstai

Perjantai
Loman kunniaksi syömään Heseen. Tätä ei tapahdu usein.
Illalla salaattilinjalla

Lauantai
Herneet likoamaan. Hiihtolomalla keitellään perinteisesti hernekeittoa ihan alusta saakka. Teen tätä oikeastaan vain kerran vuodessa. Hernekeittoa sitten syödään useampana päivänä.
Avokardosalaattia. Possun ulkofilepihviä ja paistettua ja kermalle höystettyjä herkkutatteja.

Sunnuntai
Hernekeittoa. Tästä riittääkin sitten ainakin torstaihin saakka


Viikko 9 (Hiihtolomaviikko)

Maanantai
Hernekeittoa....

Tiistai
Hernekeittoa.
Se taitaa tulla jo korvista?
Leivontapäivä.
Leipää (vaaleaa juuresta) ja omenapiirakkaa.

Keskiviikko
Edelleen hernekeittoa. Junnut tekevät lämpimiä voileipiä. Miksiköhän?
Taidan pakastaa loput evääksi.

Torstai
Viimeinen annos (minulle) hernekeittoa. Nyt sitten sitä olekaan hetkeen eli vuoteen.
Pullapäivä.
Junnut leipälinjalla.

Perjantai
Kalakukkoa ja uunilihaa sekä perunasosetta. Jälkiruokana juustokakkua.

Lauantai
Kalakukkoa ja uunilihaa ja perunasosetta. Näistä riittää vielä sunnuntaillekin. Nuorisolle todennäköisesti maistuu jo makarooni. Ehkä teen kuitenkin parsakaalikeittoa. Sillä yksi parsa odottaa pääsevänsä keittoon.


Comments