Illallinen Menu 1

Tuli sitten testattua kirpputorilta löytynyttä upeaa keittokirjaa Kaupungin paras keittiö, jonka ovat kirjoittaneet Tuija Ilamo, Kimmo Jokiniemi, Markku Kuisma. Kirjan on julkaissut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) vuonna 2011. (En tiedä, kuka on tuon helmen vienyt kirppikselle, mutta kiitos hänelle siitä!) Teoksessa on aivan ärjettömän upeita ateriakonaisuuksia. Kirjan esittelytekstissä sanotaan mm. näin: "Ravintolapäällikkö Tuija Ilamo on yhdessä pääkokki Kimmo Jokiniemen kanssa valinnut kirjaan 67 ateriakokonaisuutta, jotka sisältävät kaikkiaan nelisensataa ruokaohjetta juomasuosituksin." Nyt oli siis vuorossa ensimmäinen kokeilu. Menu 1. Toteutimme sen pienin muutoksin. Sanalla sanoen Junnukin oli ihan myyty.
Alkuruokana oli salaattipedillä hanhenrintaa. (Alkuperäisessä ohjeessa oli ankkaa, mutta nyt pakkasesta löytyi hanhea, joten sillä mentiin.) Salaatissa oli kurkkua, appelsiiniglasyyri ja appelsiininkuoria.

Hanhen kypsyys on medium ja se tarjotaan kylmänä em. salaattipedillä.


 Moka tässä ruoassa tuli siinä, että unohdimme ripotella raastetun appelsiininkuoren koristeeksi.





Myös pääruokaa muuntelimme hieman. Kuhaa ei juuri nyt löytynyt kaupasta, joten emme tehneet lohi-kuharistikkoa, vaan tyydyimme loheen. Korvasienimuhennoksen sijaan käytimme pakkasesta löytynyttä lampaankääpää.


Lohi aseteltiin sienimuhennoksen päälle.



Annoksen koristeeksi laitoimme vielä vähän persiljaa.



Jälkiruokana oli juustolautanen. Juusto olisi pitänyt fiteerata, mutta jätimme sen välistä, sillä annokset olivat jo sen verran reiluja, että ylimääräinen rasva ei välttämättä olisi enää palvellut tarkoitusta.


Tuoreita viikunoita emme myöskään löytäneet, joten meillä oli sitten viikunahilloa. Viikunahillo sopii todella järjettömän hyvin etenkin sinihomejuuston kanssa.

Lisänä meillä oli tuoretta, itsetehtyä, minivuokaleipää, jossa oli käytetty kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja. Tämä oli todella ihana perjantai-illan illallinen.

(Edited 22.4.2015)

Lähetetty Windows Phonesta

Comments