Jämäruokaa: Pinaattignocchinit


Maaliskuun 2015 Pirkka-lehdessä oli pinaattignocchinien ohje. Tietenkin näitä täytyi ryhtyä kokeilemaan. Perunasosetta kun jäi taas vähän reilusti perjantailta.


Tein gnocchit pidemmän kaavan mukaan eli ensiksi keitin ne suolavedessä ja sitten vielä paistoin. Lisukkeena juustokastiketta. Pirkan ohjeessa oli homejuustokastike, mutta Junnu ei välttämättä rakasta homejuustoa, joten käytin savujuustoa kastikkeessa. Lisukkeena oli sitten parsakaalia.


 Gnocchinit ovat kypsiä, kun ne nousevat pinnalle.

Tein juustokastikkeen tavalliseen kevytkermaan. Lämmitin kerman ja sulatin juuston siihen. Aavistus jauhettua sitruunaruohoa ja hyppysellinen valkopippuria mausteeksi. Jos lisäät suolaa, tarkista maku ensin, sillä juustossa on yleensä aika reilusti suolaa


Paistaminen kevyesti voissa viimeistelee gnocchinit. Minusta tämä ruoka oli vaivan arvoinen. Todennäköisesti teen uudelleen. Maistuivat myös jälkikasvulle.




Pirkan ohjeessa sanotaan, että annos on 5:lle henkilölle.

Tarvitset
800 g jauhoisia perunoita
150 g pinaattia
2 dl parmesaanijuustoa raasteena (käytin savujuustoa)
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 muna
n. 3 dl vehnäjauhoja

Sinihomejuustokastike
½ pkt (n. 125 g) sinihomejuustoa (käytin savujuustoa)
2 dl ruokakermaa (10 %) (käytin kevytkermaa) ripaus valkopippuria ja sitruunaruohoa. Esim. kasvisliemikuutiokin käy.


1. Kuori perunat ja höyrytä ne kypsiksi. Soseuta kuumat perunat perunasurvimella ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sulata pinaatti ja painele siitä lusikalla kaikki neste pois siivilän läpi.

2. Sekoita  perunasoseeseen pinaatti, parmesaaniraaste, suola, valkosipuli ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samanaikaisesti kädellä vaivaten. Taikinan tulee olla muotoiltavaa, mutta melko pehmeää.

3. Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia tankoja ja leikkaa tangot n. 1½ cm:n paloiksi. Pyörittele palat soikeiksi. Pyöräytä gnocchit haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Levitä tarjottimelle tai uunipellille leivinpaperi ja ripottele sille jauhoja. Aseta gnocchit leivinpaperin päälle odottamaan kypsennystä.

4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Keitä gnocchit kypsäksi 4-5 erässä n. 3 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla leivinpaperin päälle tai öljyllä siveltyyn laakeaan astiaan. Voit halutessasi paistaa ne vielä pienessä määrässä voita, jolloin ne saavat paistopinnan.

5. Kiehauta ruokakerma ja lisää joukkoon murennettu sinihomejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes juusto on sulanut tasaisesti. Tarjoa gnocchit sinihomejuustokastikkeen kanssa ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.



Ohjeita muualla

Maku-lehdessä on tällainen ohje

Myllyn paras 

Reseptitaivas 

Valion ohje tästä



Lähetetty Windows Phonesta

Comments