Ruokaostoksilla huhtikuussa 2015

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzj_lZhyldKGPTppEt2CuUZzh-AEj2oR9nbESAoASS-9_kByv4KPOGt-sdiDLKneQIbJPT1T273AvuBKIuUa7EDHuOPmJz44DRtI_FaiaXjbVX4Iwg6p5yJt-gAo2XWW02lYYd13FIXYnp/s1600/WP_001434-747236.jpg

Ruokamenot huhtikuussa 2015 olivat 193,97  €. Tämä johtuu siitä, että pakkasessa oli lihaa reippaasti. Tulevana kuukautena sitten taas täytyy täydentää varastoja ja ruokaan menee jonkin verran enemmän euroja.


Keskikulutus oli huhtikuussa 6,46 €/päivä.

Huhtikuun yksi mielenkiitoisempia juttuja oli jämäruokakokeilu perunasoseesta. Pirkka-lehdessä oli pinaattichoccinien ohje. Tämäkin ruoka on sellainen, pitää joskus tehdä-juttu. Paneeri oli toinen mielenkiintoinen tuttavuus. Siihen saa hyvin upotettua maidon, joka uhkaa jäädä vanhaksi.

Mitä söimme

Viikko 14


Keskiviikko 1.4.2015
Aloitimme huhtikuun porkkanakeitolla. Oven takana olevaa pääsiäistä varten on varattu herkkuja. Assari ottikin kuvan herkkulaatikosta, jonne on tullut hamstrattua kaikenlaista. Meillä Pohjanmaalla trullit käyvät pääsiäislauantaina, joten virpomispalkkioitakin on tietysti varastossa. Porkkanakeittoa tietenkin myös evääksi töihin. Lopun keiton ajattelin käyttää huomenna sämpylöihin.

Torstai 2.4.2015
Sämpylät eilisen porkkanakeitosta ja naapurin tekemiä valkosipuliperunoita. Oli kyllä niin ihana yllätys saada perunat! Siivusimme ostamaani lammasta ja nautimme herkullisista valkosipuliperunoista. Naapurikin istahti ruokailemaan kanssamme ja junnun kaverikaan ei ruokaa moittinut.

Perjantai 3.4.2015
Pääaterialla savustettua lammasta ja lohkoperunoita. Tästä klöntistä riittääkin sitten koko pääsiäiseksi. Hmm... taitaa mennä vähän tuonne jämäruokaosastollekin tämä homma. Mitä tehdä  ylijääneestä lampaanlihasta. Ehkä ainakin piiras. Sopisikohan seuraksi feta ja parsakaali?

Lauantai 4.4.2015
Hmm... herkuttelua. Lammasta edelleen. Ja lohkoperunoita.

Sunnuntai 5.4.2015
Palapaistia ja perunasosetta. Seurana suolakurkkua. Oikein sellainen vanhanajan ruoka.

Viikko 15

Maanantai 6.4.2015
Junnun bileet. Kakkua ja limsaa. Ruokana spaghettia ja jauhelihakastiketta.
Ja tästä eväät tiistaille.

Tiistai 7.4.2015
Eilisestä ruoasta riitti vielä tälle päivälle ruoka.
Lipsahti nimittäin vähän reilusti tuota spaghettia kattilaan.

Keskiviikko 8.4.2015
Töistä tultuani laitoin uuniin kaslerin, jolla oli painoa lähemmäs kolme kiloa. Se sai hautua uunissa iltakahdeksaan ja alkoi olla aika mukavan mureaa. Seuraksi perunasosetta ja kurkkuja ja vähän porkkanaraastetta. Junnun mielestä niin hyvää, että piti ottaa lisää pari kertaa. Tätä taidetaankin syödä sitten loppuviikko.

Torstai 9.4.2015
Kasleri sai seurakseen valkosipuliperunoita, joita naapuri oli tehnyt vähän reilummin. Olipas mukava yllätys, kun sai puhelinsoiton, jossa kysyttiin, että kelpaisiko valkosipuliperunat. Perjantain ja lauantain ruoka pelastettu.

Perjantai 10.4.2015
Junnun bileet osa II. Junnun synttäreitä juhlittiin sitten kaveriporukalla keilahallilla. Päädyin ostamaan pari mutakakkua ja sipsejä, limsaa ja karkkeja. Niistähän ne kaverisynttärit on rakennettu.

Lauantai 11.4.2015
Jälleen työpäivä. Valkosipuliperunoita ja kasleria. Hmm.... meillä ei todellakaan mene kovin paljoa lihaa. Joudun taas miettimään, miten käytän loput lihasta.

Sunnuntai 12.4.2015
Kokeilin pinaattignocchineja. Erinomaista. Ehkä vähän työlästä, mutta vaivan arvoista. Tästä sitten eväät huomiselle. Leivoin pitkästä, pitkästä aikaa muutaman minivuokaleivän. Näyttivät maistuvan, joten niitä nähdään jatkossakin ruokapöydässä.


Viikko 16

Maanantai 13.4.2015
Tein minivuokaleivistä valkosipulileipää, joka on suosittua herkkua meillä.  Sitä on aina joskus iltapalaksi salaatin kanssa. Itselleni lämmitin valkosipuliperunoita ja kasleria. Siitä riittää sitten eväät vielä huomiselle.

Tiistai 14.4.2015
Kävimme assarin syntymäpäivien kunniaksi Sweet Vaasassa herkuttelemassa.
Ruoaksi junnu pyysi pinaattilettuja. Assari ei niistä oikein välitä. Toteutin kuitenkin junnun toivomuksen. Junnu söikin niitä varsin runsaasti ja totesi, että oli kyllä niin hyvää.

Keskiviikko 15.4.2015
Eväänä tietenkin pinaattilettuja. No näitä syödään illallakin vielä, niitä tuli nimittäin suhteellisen reilusti. Taitaa riittää vielä evässatsi huomisellekin.


Torstai 16.4.2015
Pinaattiletuilla mennään tämä päivä.  Ja illalla pastaa ja jauhelihakastiketta. Siitä sitten eväät huomiselle.

Perjantai 17.4.2015
Perjantain illallinen oli teoksesta Kaupungin paras keittiö Menu 1. Kuvat löytyvät tästä postauksesta.
Korvasin ankan hanhella. Hanhea jäi ja lohta, joten siitä lauantain aamupala.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi14qTruwgb-JdF_Nra2b7ogpKnQ0hyphenhyphenViwboK1sMmGtG07GdHWz29E47u9xCG5ONZx2oajQ5IBclVB6vtI_XQ_adlRV9ZJoCRbBbXjN0LASoXAfy9DNHuI3xXob1w_wX3NnXVo-WMbJyXMV/s1600/WP_001366-790128.jpg

Lauantai 18.2015
Pinaattikeittoa ja kananmunaa. Lisukkeena leipää. Illalla söimme sitten salaattia ja leipää. Salaattipohjan tein comopolitanista ja spilkoin joukkoon yhden kurkun, sipulin ja appelsiinin. Koristeeksi muutama kirsikkatomaatti. Annokseen tuli myös sinihomejuustoa ja päälle tippa balsamicoa.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI-2QcI4VPHQSdt8LX8W2eHD08pSzOTI-Nve7E4pJEfpTY2b0CfjT05vQDWCgwrbph56F8ezQxH1Wm89no2eKzNA9bVWxg2hPw62xx829DxzrA-BLFV5Q3-_xz9XkaizNeOdMxRnpqlAyT/s1600/WP_001370-760892.jpg

Sunnuntai 19.4.2015
Wienerleike. Oikein vanhanajan klassikko. Junnu avusti nmuijimalla ja leivittämällä pihvit.
Lisukkeena sienimuhennosta tateista. Lisänä eiliseltä jäänyttä salaattia. Jälkiruokana vadelma-mansikkarahka. Maanantaina on sitten eväänä wienerleikettä ja sienimuhennosta.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguwpkh1fm6pffrYJgRhHk9e43iDPdbjA_F9FRXT7GEsZPnaOleqYgkDwPf98wxXCqiJ17m8i3p0RzygoxkFgCXf0xvetN3rc6OqZgAErkPej_s1ABvzs7ftRiW4NfeQ1FIoJwfWz8rHzes/s1600/WP_001383-780050.jpg







Viikko 17

Maanantai 20.4.2015
Leivoin pataleipää ja keittelin perunat ja tein niiden seuraksi lihapullakastikkeen. Eväät tästä. Mukaan lisäksi siivu pataleipää sekä salaattia.


Tiistai 21.4.2015
Pataleipä II. Mukana oli ruista. Rukiisen leivän paistoaika on vähän pidempi, vaikka mukana olisi vain vähänkin ruista. Perunoita ja lihapullakastiketta riitti vielä kaikille. Evääksi lähinnä leipää.

Keskiviikko 22.4.2015
Pataleipä III. Mukana kaurahiutaleita. Kaura paistuu suhteellisen nopeasti, joten 40 min kannen alla ja 20 min ilman kantta riittää. Jauhelihakeitto. Herkkua tuoreen leivän kera.


Torstai 23.4.2015
Jauhelihakeittoa ja pataleipä IV. Jauhelihakeittoa riittää vielä perjantaille. Hups. Tulihan reilusti.

Perjantai 24.4.2015
Jauhelihakeiton merkeissä. Uutta leipää pukkaa.

Lauantai 25.4.2015
Mureketta a) sienitäytteellä, b) sinihomejuustolla c) hiidenhillolla. Jälkiruokana hedelmäsalaattia.

Sunnuntai 26.4.2015
Söimme eiliseltä jäänyttä mureketta, salaattia ja jälkiruokana hedelmäsalaattia.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdK4vtCeTJ8iy-yTb6e5ru2MoMgiWGwZmGn74vBhPtY4a0JAFb1QFqOs_kqWvYU3Gm0vCW9DDJU9CDh5C2DUYgoZdLCHKTZKqriW4cQaq4B5TDwFtz0EA0Kd6AFQe72AAWYhwLoZu8aqQC/s1600/WP_001352-727456.jpg

Viikko 18

Maanantai 27.4.2015
Jauhelihakastike ja pasta. Salaattia. Näytti maistuvan. Lisäksi tein pataleipää. Nyt oli taikinassa mukana perunasosetta. Paistoaika kannen alla 50 min ja ilman kantta 20 min.

Tiistai 28.4.2015
Parsan olisi voinut säästää vapuksi. Ehkä.  Ehkä vapuksi voi ostaa lisää parsaa. Ei ollenkaan hullumpi idea. No evääksi tästä herkusta ei nyt sitten kyllä jäänyt.


Keskiviikko 29.4.2015
Tänään teimme pestoleipiä ja nautimme sen salaatin kera.


Torstai 30.4.2015
Roskaruokapäivä. Munkkeja, rosetteja, limsaa, sipsejä, karkkeja ja vähän tuoretta pataleipää ja salaattia.



Comments