Loimulohta

Olimme jälleen Junnun kanssa mökillä. Ja me olemme molemmat kalaruokien ystäviä ja nyt kun minulla on useampikin tulisija, niin  on hyvä mahdollisuus kokeilla tehdä ruokia vähän eri tavalla. Siispä päädyin kokeilemaan loimulohta, koska sattui sopivasti, että lohifileet olivat tarjouksessa lähikaupassani ja kalalle allerginen Assari on reissussa.

Loimutusteline on helppo tehdä parista laudankappaleesta, jotka ruuvataan kiinni toisiinsa puunpaloilla takaa. Palojen alle sitten tuetaan halko, jotta lauta pysyy pystyssä.

Keitin suolaliemen, jossa oli litra vettä ja  1 dl merisuolaa, muutama kokonainen pippuri ja sitruunanviipale. Kun liemi kiehahti, lisäsin siihen kuivatun tillin (valitettavasti tuoretta ei ollut) ja nostin liemen jäähtymään.

Kalat saavat olla suolaliemessä n. ½ - 1 h.


 
 Tulet takkaan.



 Kalat puunauloilla kiinni lankkuun. Puunaulat valmistuivat pajusta. Ja kun poraa valmiiksi reijät lankkuun, niin siihen on hyvä hakata kala sitten kiinni.


Kala paistetaan siten, että pyrstö on ylhäällä ja etuosa alhaalla. 




 Kalasta tulee mehevä. Se ei saa saada väriä, ettei se kuivu, vaan nimenomaan sen pitää kypsyä loimussa meheväksi.
 Tässä valmiina. Näistä tuli aivan täydellisiä.


Lohet on syöty ja lauta poltettu ja puhdistettu.



Lähetetty Windows Phonesta

Comments