Pop up -menu


Suven ja runon päivä. Nyt se on sitten virallisesti. Syntymäpäivät. Tasavuodet. Täysi-ikäisyys. Ihan miten vaan.

Juhlin jo lauantaina pop-up taidenäyttelyn merkeissä. Oli ihana vähän hemmotella työkavereita ja ystäviä pienellä iltapalalla ja siivulla kakkua ja tilkalla kahvia.






Tarjottavat tässä aakkosjärjestyksessä

Amerikkalaiset suklaakeksit

Pulled pork
kassleria raakapaino n. 9,5 kg eli käytännössä kolme kasleria. Olin hankkinut lihat hyvissä ajoin. Raakakypsensin ne ja sitten sulatin ne kylmiössä. Niiden sulattaminen kesti kylmiössä käytännössä koko  viikon!) Maustoin lihan perjantai-iltana paprikajauheella, valkopippurilla ja suolalla. Paistoin niitä miedolla lämmöllä (kiertoilma) 120 -130 C n. 10.5 h. Alussa uuni oli hieman kuumempi ja lopussa sitten mentiin + 60 C lämpötilalla.

Coleslaw-salaatti


Fetasarvet

Herkkutattimuhennos
Herkkutatteja, sipulia, fetajuustoa, suolaa, ripaus valkopippuria. Käytin kuivattuja herkkutatteja. Nekin siis menneen vuoden satoa.



Kahvia

Karjalanpiirakat ja munavoi Karjalanpiirakat leivoin viikkoa aiemmin pakkaseen. Munavoin tein perjantai-iltana. Yksi junnun kaveri oli mukana ja julisti, että munavoi on maailman parasta. Hän tuli sitten sunnuntaina kylään ja  munavoita ja karjalanpiirakoita syötiin sitten niin, että molemmat neidit olivat vatsat pullollaan.

Kentuckyn kakku
Tämä on yksi suosikkini, joten sitä sitten piti vääntää.

Kermaa kahviin 

Maailman paras suklaakakku
Maailman paras suklaakakku  on hyvä, mutta aika monivaiheinen kakku. Taikinaan tulee suklaan lisäksi kahvia ja sopivasti mausteita. Kakkulevyjen väliin tulee marenki, jossa on hasselpähkinää, väliin tulee lisäksi kermavaahtoa ja kirsikkahilloa ja se koristellaan tuoreilla kirsikoilla ja suklaarouheella. Vähän hankala vain näin lämpimillä ilmoilla käsitellä suklaata.



Mehua - appelsiinimehua

Pataleipää

Perunoita

Soodavesi


Suklaasydämiä

Teetä


Täytekakku vadelmarahkatäytteellä.
Tein vadelmamoussen, johon sulatin vadelmat levyllä. Kylmät vadelmat kattilaan ja annoin niiden sulaa ykkösellä. Eli hitaasti. Keitin hieman mehua kasaan ja laitoin siihen liotetut liivatteet.
Vatkasin kermaa ja lisäsin siihen jogurttirahkaa. Vain hieman vaniliinisokeria mukaan. Vadelmat itse poimittuja ja menneen kesän satoa vielä tässä vaiheessa kesää.

Vettä

Voita leivälle.




Hyvää suven ja runon päivää!

Lähetetty Windows Phonesta

Comments

  1. Kiitos ehtoisalle emännälle suussasulavista herkuista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Kamu kun olit mukana! Ja kiitos oikein ihanasta lahjasta. Oli kyllä vähän ylenpalttista!

      Delete

Post a Comment