Nyt on taas kaalilaatikkoaika, kuten Juniori asian ilmaisi. Uunissa pitkään hautunut kaalilaatikko on herkullista. Teinitkin tosiaan tykästyvät kaalilaatikkoon kun se on kunnolla kypsää. Kaalilaatikko on sen verran työlästä valmistaa, että kannattaa kerralla tehdäkin sitten vähän enemmän.
Tarvitset
Kaalta (n. 2 kg)
Sipulia
Jauhelihaa
Riisiä
Suolaa
Siirappia
Kaalin keitinlientä
Halutessasi kermaa + keitinlientä.
Tee näin
Silppua kaali ohuiksi sukaleiksi ja keitä suikaleet kattilassa al dente.
Kuori sipulit, pilko ja kuullota ne paistinpannulla voissa.
Paista jauheliha ja keitä riisi.
Sekoita riisi, jauheliha ja sipulit keskenään ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Laita kerroksittain kaalia ja ja riisi-jauhelihaseosta sekä laita väliin vähän siirappia.
Lisää kaalin keitinlientä niin että sitä hieman näkyy pinnalle.
Voitele vuoka.
Paista uunissa, jonka lämpötila on 150-175 C, n. 2 -2 ½ h. (Kaalin määrästä riippuen paistoaika voi olla pidempikin.)
Tarkista nestettä paistamisen aikana.
Tarjoile puolukkahillon kera.
Comments
Post a Comment