Aatonaaton ruokana oli Filee Wellington hieman jouluasuisena. Aidossa Filee Wellingtonissa on sisällä naudan sisäfilee, mutta muutin hieman ohjetta omanlaisekseen. Käytin possun sisäfileetä ja koristelin pinnan ruisleipätaikinalla, josta otin piparkakkumuotilla pari enkeliä paistoksen pinnalle. Ruisenkelien koristeena käytin murskattua chiliä.
Marinoin fileen tilkassa oliiviöljyä. Olin lisännyt öljyyn hieman lime & chili maustesekoitusta ja korianteria. Annoin lihan maustua noin pari tuntia. Sen ajan, mitä fileelle tekemäni voitaikina oli jääkaapissa. Tein nypityn voitaikinan, johon lisäsin purkin jogurttirahkaa. Ks. perusohje esim. tästä.
Kastikkeen tein punaviinipohjaisesta glögistä johon lisäsi klementiinejä. Keitin kastiketta kokoon chilin kanssa, maustoin suolalla ja lisäsin klementiinit.
Perunoiksi olisivat sopineet paremmin perunalumi tai pursotetut peruna tms. Tosin meni kyllä kokonaisillakin perunoilla.
Comments
Post a Comment