Valkosuklaa-karpalokeksit

 

Tässä postauksessa on kaksi valkosuklaakeksien ohjetta. Toisessa on karpaloa ja toisessa suolapähkinää.

Valkosuklaa-karpalokeksit

Tarvitset
125 g voita
1 dl sokeria
0,75 dl muscovadosokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl muromysliä tai kaurahiutaleita
100 g valkoista suklaata
100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
0,75 dl mantelirouhetta

Valmistusohje
1. Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon ja lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinan joukkoon.
2. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe, karpalot ja mantelirouhe taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
3. Pyörittele taikinasta palloja. Laita taikinapallot pellille leivinpaperin päälle ja paina hieman litteämmäksi. Paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia. (Lähde: Kotiliesi)


K-Ruoka puolestaan neuvoo tekemään valkosuklaakeksejä suolapähkinöiden kera. Saatetekstissä todetaan, että suolapähkinä-valkosuklaakeksien maut täydentävät toisiaan. Pähkinöiden suola korostaa valkosuklaan mietoa makua. Nämä keksit ovat varsin tuhtia tavaraa. Yhden keksin (jos teet siis 32 kpl tästä taikinasta) kalorit huitelevat lähes 100 kcl:ssa.

Ainekset 32 kpl
100 g (1 1/2 dl) Pirkka suolapähkinöitä
100 g Pirkka valkosuklaahippuja
125 g Pirkka meijerivoita
2 dl sokeria 1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Valmistus (alle 30 min)
1. Rouhi pähkinät karkeaksi, 2-4 osaan. Ota pähkinöistä noin 1/3 ja valkosuklaahipuista noin 1/2 koristelua varten samaan kulhoon.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät ja valkosuklaahiput.
3. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 32 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille. Jaa taikinapalojen päälle koristeeksi jätetty pähkinä-suklaaseos ja painele seos sormin kiinni keksien pintaan.
4. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.(K-Ruoka)


Comments