Pekonisipulipiirakkaa




Perunasosepohja sopii piirakkapohjaksi  useiden eri täytteiden kanssa. Ohje löytyy tästä blogista kohdasta sienipiirakkaa, mutta kopioin sen myös tähän. ienipiirakkaan se sopii mielestäni erinomaisen hyvin.
Alkuperäinen  ohje on vanhasta  Kotilieden leivontakirjasta, jonka painos on loppuunmyyty.
Tarvitset
1 dl perunasosehiutaleita tai 3dl valmista perunasosetta
1-1 ½ dl lämmitä vettä
1 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
n. 2 dl sämpyläjauhoja tai vehnäjauhoja (itse käytän aina vehnäjauhoja)
valkopippuria


Päälle
 280 g pekonia (2 pkt)
3-4 pieneksi pilkottua sipulia paistettuna

Pinnalle
2 kananmunaa
1 dl maitoa
250 g raejuustoa


Tee  näin


1. Tee perunasose hiutaleista tai käytä valmista. (Lisään valmiiseen muusiin noin 2dl vettä) Lisää suola, rasva, jauhot ja hiukan valkopippuria. Sekoita taikina ja taputtele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pidä viileässä paistohetkeen saakka.

2. Pilko pekoni ja sipulit paistinpannuun. Anna pekonin kiehua omassa nesteessään, kunnes se haihtuu. 


3. Lisää voi ja silputtu sipuli. Hauduta hiljalleen. Sekoita sipulit ja pekoni. Mausta ja siirrä seos jäähtymään.



4. Sekoita kananmunat, maito ja raejuusto. Levitä pekonisipuliseos taikinapohjalle ja kaada raejuustomaito päälle. Raejuuston asemasta voit käyttää myös juustoraastetta tai molempia.




5. Paista piirakka 225 asteessa. Käytä ensin alalämpöä, jossa piirakka saa olla 15 minuuttia ja sitten ylälämmössä, kunnes piirakka on kellanruskea. 

 
 (Piirakkapohjan alkuperäinen ohje Kotilieden leivontakirja.) 
  
 



Lähetetty Windows Phonesta

Comments