Täytettyjä kananmunia ja sipulikeittoa


Kuvat Margit Mannila


Eiliseltä jäin muutama keitetty kananmuna. Päätin, että teen täytettyjä kananmunia pitkästä aikaa. Harmillisesti minulla ei ollut paprikaa ja katkarapuja, joita olisin tarvinnut näiden koristeeksi.

Tänään ystävänpäivälounaan merkeissä nautimme täytettyjä kananmunia ja sipulikeittoa.

Täytetyt kananmunat ovat helppoja. Keität munat niin, että keltuiainen on kova. Kuorit ne, halkaiset pituussuunnassa ja otat keltuaisen kippoon, johon laitat mausteita. Ripaus suolaa, valkopippuria, papprikajauhetta, hieman (n. 2 tl) valkoviinietikkaa tai valkoviiniä sekoita. Lisää mietoa öljyä. Sekoita tahnaksi. Tarkista maku. Lusikoi massa takaisin kananmuniin. Koristele paprikalla, yrteillä ja katkaravuilla.









Graavilohi sopii erinomaisesti näiden munien kanssa.


Paras ohje sipulikeittoon ja sen muunnelmiin löytyy mielestäni teoksesta Ranskalaisen keittiön salaisuudet. Kirja ilmestyi suomeksi vuonna  1985. Alkuperäisteos on ilmestynyt vuonna  1961.

 



Ripottelin hieman timjamia (kuivattua) keiton päälle.

















Lähetetty Windows Phonesta

Comments