Kuvat Margit Mannila
Eiliseltä jäin muutama keitetty kananmuna. Päätin, että teen täytettyjä kananmunia pitkästä aikaa. Harmillisesti minulla ei ollut paprikaa ja katkarapuja, joita olisin tarvinnut näiden koristeeksi.
Tänään ystävänpäivälounaan merkeissä nautimme täytettyjä kananmunia ja sipulikeittoa.
Täytetyt kananmunat ovat helppoja. Keität munat niin, että keltuiainen on kova. Kuorit ne, halkaiset pituussuunnassa ja otat keltuaisen kippoon, johon laitat mausteita. Ripaus suolaa, valkopippuria, papprikajauhetta, hieman (n. 2 tl) valkoviinietikkaa tai valkoviiniä sekoita. Lisää mietoa öljyä. Sekoita tahnaksi. Tarkista maku. Lusikoi massa takaisin kananmuniin. Koristele paprikalla, yrteillä ja katkaravuilla.
Paras ohje sipulikeittoon ja sen muunnelmiin löytyy mielestäni teoksesta Ranskalaisen keittiön salaisuudet. Kirja ilmestyi suomeksi vuonna 1985. Alkuperäisteos on ilmestynyt vuonna 1961.
Comments
Post a Comment