Avokardosalaattia ja täytettyjä kananmunia




Kuvat Margit Mannila


Avokardosta saa maistuvia salaatteja. Juhlava versio syntyy, kun tarjoilet salaatin kuorenpuolikkaasta.

 (Ohje 4:lle.)
 Tarvitset 
Kaksi syöntikypsää avokardoa
Pari lehteä cosmopolitan salaattia tai jäävuorisalaattia.
Persikanpuolikkaan.
Puolikkaan sitruunan mehun.
Suolaa.
Ripauksen valkopippuria.
Ripauksen suolaa ja koristeeksi esim. kevätsipulia tai vaikkapa tuoretta persiljaa.



 

Tee näin
  1. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu.
  2. Halkaise avokardot ja poista siemen lusikalla ja kaiverra avokardojen sisus kulhoon ja painele hedelmälihaa haarukalla, jotta siitä tulee tahnamaista.
  3. Kaada tahnan päälle sitruunamehu ja sekoita.
  4. Lisää noin ½ tl suolaa, ripaus valkopippuria. Sekoita.
  5. Pese salaatti ja leikkaa se mahdollisimman ohueksi.
  6. Laita salaatti avokardonpuolikkaisiin. 
  7. Lisää avokardotahna.
  8. Koristele pieneksi pilkotulla persikalla.
  9. Lisää pinnalle halutessasi jotakin yrttiä koristeeksi.




 







Toisena alkupalana olivat täytetyt kananmunat. Munia riittää yksi/ruokailija eli kaksi puolikasta.


Halkaise keitetyt kananmunat. Jos munat ovat liian tuoreita, kuori ei irtoa niistä kovin hyvin. 



Koverra  sisus kulhoon.

 Lisää haluamasi mausteet, öljy ja viinietikka. Ole varovainen, sillä kananmuna korostaa mausteiden makua.





 Nämä ovat helppoja alkupaloja ja ne valmistuvat nopeasti isommallekin joukolle.


Comments