Pinaattikeittoa pitkän kaavan mukaan

 Kuvat Margit Mannila

Siinä se on, valmiina lautasella, oman maan pinaateista keitetty keitto. Maistui! Tämä pinaattikeitto on tosiaankin valmistettu pitkän kaavan mukaan. Ennen kuin tämä on päätynyt lautaselleni, on täytynyt tehdä monen monta asiaa.
  1. maa muokattu toukokuussa
  2. pinaatit kylvetty toukokuussa (20.5.2017)
  3. istutusta kitketty aina kun on havaittu siellä jotakin sinne kuulumatonta
  4. pinaatit poimittu 29.6.2017
  5. revitty lehdet irti  kasvin varresta
  6. pinaatit ryöpätty
  7. valutettu
  8. silputtu
  9. lisätty keittoon.
Kun kasvattaa jotakin itse osaa taas arvostaa niitä, jotka tekevät tätä hommaa työkseen. On helppoa mennä kauppaan ja valita sieltä kauden parhaat tuotteet, kassalle, kotiin ja tarvikkeet jääkaappiin/pakkaseen riippuen tuotteesta.


Pinaatit valutetaan ryöppäämisen jälkeen ja puristetaan kuivaksi.

Aika pieni kasa jää jäljelle.

Pilkottu pinaatti lisätään keittoon.

Ja sitten vihdoin keitto on lautasella valmiina syötäväksi. Voi tietysti kysyä, että onko tässä oikeasti mitään järkeä? No ei ole tietenkään. Ei järjen hiventäkään. Kun miettii kuinka kallista tällainen itsekasvatettu ruoka on, niin hiki nousee. Mutta hyvää tämä on. Kiitos suomalaisille maanviljelijöille, jotka jaksavat vuosi toisensa jälkeen tuottaa meille ruokaa.


Comments