Raparperi-sitruunajuoma


 Kuvat Margit Mannila

Tarvitset


1 kg raparperinvarsia
2 sitruunaa
nippu mintunoksia, kanelitanko, vaniljatanko tai pala tuoretta inkivääriä
3 l keitettyä vettä
4 dl sokeria (puolet tummaa sokeria)

Valmistusohje

  1. Huuhdo raparperinvarret. Paloittele alkukesän nuoret varret sellaisenaan, paksukuoriset varret on hyvä kuoria.
  2. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon mausteet sekä kuoritut, viipaloidut sitruunat ja sokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Kaada liemi paloiteltujen raparperien päälle ja anna maustua kylmässä pari vuorokautta.
  3. Siivilöi pullota ja pullota raparperijuoma. Tarjoa raparperijuoma janojuomana sitruunanmakuisella kivennäisvedellä tai vedellä laimennettuna. Raparperipaloja voi käyttää leivonnaisten täytteenä tai tarjota jäätelön kera. Mielestäni ne sopivat erinomaisesti raparperipiirakkaan. 

Lähde


Comments