Tomaattinen jauhelihakastike ja spaghetti

Kuvat Margit Mannila 

Juniori (14) oli kauhan varressa. Katilassa porisi yksi lemppari eli spaghettia ja tomaattista jauhelihakastiketta. Tämä on erittäin helppo ja sopii hyvin aloittelevan kokin valmistettavaksi. Jo pelkästään siksi, että tämän ruoan valmistamisessa ei oikeastaan voi epäonnistua. Onnistuminen on avainsana yleensä aina kaikessa tekemisissä. Se päteen myös keittiössä. Kun oppii luottamaan itseensä voi edetä mukavasti vähän vaativampiinkin ruokiin. 

Kastikketta varten paistetaan jauheliha paistinpannulla kypsäksi.
Kun jauheliha on kypsynyt siihen sekoitetaan halutut mausteet ja kaadetaan joukkoon 500 milliä tomaattimurskaa. Keitetään kasaan. Lisätään tarvittaessa hieman vettä ja halutessa lihaliemikuutio.

Pasta keitetään pakkauksen ohjeen mukaan.




Comments