Luumurahkasarvet

Kuvat Margit Mannila 

Menneenä viikonloppuna vihdoin muistin ostaa nämä sarvimuotit Prismasta. Olin jo kassajonossa, kun äkkiä muistin, että taas ne unohtuvat jos en juuri nyt niitä käy hakemassa.
Ostin myös MyllynParas torttutaikinalevyjä.

Sarvimuottien takana olevassa ohjeessa oli, että kauli torttutaikinalevy ohueksi ja leikkaa se kolmeen osaan. Teen yleensä aina jotenkin vastoin ohjeita ja niin tälläkin kerralla. Leikkasin torttutaikinalevyn ensiksi kolmeen osaan pituussuunnassa (unohdin tietenkin ottaa kuvat), jolloin sain kolme kapeeaa ja pitkää suikaletta. Kaulitsin suikaleen pidemmäksi (käännä välillä, niin pysyy suorassa) ja rullasin kaitaleen sitten muotin päälle.

Paistoin 225 C. n. 12-13 minuuttia.

Anna leivonnaisten jäähtyä hyvin. Tee täyte esimerkiksi näin:

Täyte
2 dl vispikermaa
1 prk rahkaa
1 prk luumusosetta

Tee näin
  1. Vaahdota kerma, kun se on vaahdottunut viittä vaille valmiiksi
  2. lisää rahka ja vaahdota vielä hetki
  3. lisää luumusose ja vatkaa vielä vähän aikaa
  4. mausta halutessasi vaniljasokerilla
  5. laita seos pursotinpussiin 
  6. pursota sarvi täyteen kerma-rahkaseosta kärjestä saakka
  7. koristele leivonnainen tomusokerilla. 
Junnu ja Junnun bestis olisivat mielihyvin syöneet toisetkin, joten ilmeisen onnistunut kokeilu oli kyseessä. 

Comments