Joulu on taas ja mitäs sitten syötiin





Kuvat Margit Mannila

Sienisalaatin sienet ovat mökin lähimetsästä, sipuli omasta maasta ja samoin pinnalle ripoteltu persilja. 



Aaton syömiset

  1. Riisipuuro. Sillä aloitimme päivän.
  2. Luumurahkasarvet ja Kentuckyn kakku olivat päivän makeat. Alan vähitellen oppia, että oikeasti ei tarvitse kaikkea yrittää syödä samalla aterialla. 
  3. Illan pääruoan aloitti salaatti voitaikinakuoressa. Vähän tylsää, mutta näillä mennään. Lisäksi sillejä paria eri sorttimenttia ja maksapateeta. Lohi ui pöytään vasta lähempänä vuodenvaihdetta.
  4. Sienisalaattia ja jyvänokkosnäkkäriä.
  5. Pihvi naudan sisäfileestä, perunalumi, höyrytettyjä porkkanoita ja paahdettuja juureksia. Hollandaise. 
  6. Minttu juustokakku suklaahippusilla, jossa pinnalla punaherukkaa antamassa hapokkuutta ja joulun väriä. Punaherukkasoseen päällä vielä kerros kermarahkaseosta, jossa hieman suklaata.
  7. Ja tietenkin hiukopaloina suklaata ja salmiakkia.





Comments