Uuniperunat ja lohitäyte

Kuvat Margit Mannila

Sunnuntain lounaalla  söimme uuniperunaa, jossa oli savulohitäyte ja jälkiruoaksi jääsitruunaa. Tosin juniori valitsi mieluummin jäätelön kinuskikastikkeella. 

Uuniperunat valmistuvat näppärästi

Tee näin
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pese tarvitsemasi määrä perunoita huolellisesti.
  3. Tee ristikkäisviilto perunoiden pintaan. 
  4. Kääri perunat sitten folioon. Joissakin ohjeissa ne neuvotaan kuivaamaan, mutta itse en kuivaa niitä, vaan jätän ne mahdollisimman kosteiksi.
  5. Laita perunat uunivuokaan ja paista ensin noin puoli tuntia, nosta sitten uunin lämpö 225 asteeseen ja paista vielä noin puoli tuntia lisää.
  6. Kokeile ovatko perunat pehmeitä. Esim. tikulla tai veitsenkärjellä.


Täyte perunoihin

  1. 1 purkki smetanaa
  2. 1 purkki kermaviiliä  
  3. savulohta noin  250-300 g
  4. hieman valkopippuria
  5. hieman ruohosipulia
  6. tilliä 
  7. halutessasi sipulisilppua
Tee näin
Sekoita smetana ja kermaviili mausteiden kanssa. 
Hienonna kala ja sekoita se smetanan ja kermaviilin seokseen.
Tarkista maku. Lisää suolaa vain jos on tarpeen. Yleensä kalassa on sitä aivan riittävästi. 



Comments