Kookoskanakeitto

Kuvat Margit Mannila

Tänään tein kookoskanakeittoa. Tuoretta inkivääriä oli tarjolla K-lähikaupassani ja koskapa kanasuikaleitakin näytti olevan ja muistin, että minulla on kookosmaitoa tölkki kotona, niin eihän sitä voi muuta kuin ryhtyä nauttimaan pakkaspäivänä kuumasta keitosta.

Lisäsin keittoon nuudeleita. 

Koska teen ruokaa hyvin usein näppituntumalla, niin tähän ei ole tarkkaa ohjetta.
Käytin kuitekin seuraavanlaisa raaka-aineita:
1 lime
1 sipuli
n. 1 rkl raastettua inkivääriä
kanasuikaleita
vehnäjauhoja 1-2 rkl (voi jättää poiskin) 
vettä
1 kanaliemikuutio
2 maustemittaa kurkumaa
1 tlk kookosmaitoa
nuudeleita
tarvittaessa suolaa ja jotakin maustetta, mitä keitto mielestäsi kaipaa

Tee näin
  1. Kuori sipuli ja pilko se pieneksi silpuksi
  2. kuori ja raasta pieni pala inkivääriä
  3. laita kattila hellalle ja laita sinne tilkka öljyä ja voita, anna lämmetä ja lisää sipuli, raastettu inkivääri ja kurkuma
  4. lisää vähän ajan kuluttua kanasuikaleet
  5. pyörittele varovasti
  6. lisää vehnäjauhot halutessasi ja jatka sekoittamista
  7. lisää n. 7,50 dl vettä ja kanaliemikuutio
  8. lisää nuudelit
  9. kun nuudelit ovat imeneet nestettä, lisää limestä puristettu mehu. (Jos et pidä limestä jätä pois)
  10. juustolla päällystetty leipä maistuu tämän keiton seurana. 

Paistoin kasviksia keiton seuraksi ja lisäsin ne vielä keittoon.



Comments