Pekoni-kasvisbroilerikeitto

Kuva Margit Mannila


Perjantaina hankituista broilerisuikaleista oli vielä toinen pakkaus jäljellä, joten sitten saatiin taas kanakeittoa.

Eilisen pizzanpaistamisen tuoksinnassa, jouduin turvautumaan lopussa pekoniin, kun täytteet loppuivat vähän kesken. Siispä tähteet hyödyntäen mentiin. 


Näitä tarvitsin

2 sipulia
chili (kuivattu pieni kokonainen palko voimakkuus 3)
pekonia
2 valkosipulinkynttä
300 g broilerinsuikaleita
1 kanaliemikuutio
½ sitruuna
1 pussi thai-kasvissekoitusta
mausteita
suolaa (maista ensin tarvitseeko)

Näin tein
  1. Pilko sipulit pieneksi silpuksi. 
  2. Lämmitä öljy-voiseos paksupohjaisessa kattilassa.
  3. Lisää sipulisilppu. Pyöräyttele sitä välillä.
  4. Pilko pekoni (minulla oli noin puolet 140 g paketista). Jatka sekotitamista. Heitä joukkoon chilipalko ja haluamasi mausteet sekä kanaliemikuutio.
  5. Purista joukkoon valkosipuli.
  6. Lisää broileri ja jatka sekoittamista varovasti.
  7. Kun broileri on lähes kypsää, lisää kasvikset. Minulla oli 500 g pussillinen. Jatka sekoittelua varoasti. 
  8. Kun kasvikset ovat sulaneet ja niistä on haihtunut vettä, lisää vesi, niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
  9. Lisää ½ sitruunan mehu juuri ennen tarjoilua. 
  10. Maista suola. Lisää ripaus tarvittaessa. 
  11. Maistuu mainiolta ohrarieskan kanssa, jossa on päällä hieman juustoa. 
  12. Halutessasi voit keittää riisiä tai valmistaa nuudeleita.




Comments