Juustoinen kanttarellikastike

 Kuvat Margit Mannila

Tänään ehdin vähän ennen mökiltä lähtöäni pyörähtää metsässä. Saaliina oli muutama kanttarelli, voitatti ja koivunpunikkitatti. Kotona odottava Junnu ja Junnun bestis saivat sitten juustoista kanttarellikastiketta ja uunissa paistettuja ja pekoniin käärittyjä voitatteja spaghetin kera.

Tein näin

Noin 1 litra kanttarelleja
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja 
½ litraa vettä
ripaus valkopippuria
kasvisliemikuutio
100- 200 g tuorejuustoa
paistamiseen voita

1. Kuullota sipulia hetki kattilassa. Käytä paistamiseen voita.
2. Lisää kanttarellit kattilaa.
3. Lisää ripaus valkopippuria.
4. Kun neste on irronnut sienistä, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. 
5. Lisää vesi. Anna kiehua.
6.  Lisää kasvisliemikuutio. Sekoita.
7. Lisää tuorejuusto.
8. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.






Pienimmät kanttarellit jätin kokonaisiksi.

Kuvassa ruoka näyttää aika pliisulta, mutta kannattaa kokeilla. Maku on herkullinen.

Comments